tag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post3586953396534247249..comments2023-09-10T14:56:18.624+03:00Comments on Ялта non-comme il faut: Ялтинська кутяvisychhttp://www.blogger.com/profile/07463221818838422366noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-68439452364397279352009-02-01T20:35:00.000+02:002009-02-01T20:35:00.000+02:00Майже вчасно я зі своїм рецептом :)значить саме пш...Майже вчасно я зі своїм рецептом :)<BR/>значить саме пшеницю замочуємо на ніч. Зранку відпоідно варимо :)Води десь на 1-2 см више ніж каші. Можна трошки підсолити. До смаку додаємо потовчених горіхів і маку, який можна терти в макогоні або в кофемолці. Густину куті за бажанням змінюємо додаючи меду з водою (кип"яченою). Можна звісно без меду, а воду з цукром. А ше можна без вожи і цукру, а тільки з медом )) В любому випадку велику роль грає добре оброблене зерно. <BR/>І головне не переборщити з добавками : родзинки, курага і т.д. Це , на мій смак, лишнє. <BR/>Ну що ж - бон апетіт наступного Різдва ;)Viva Natalyahttps://www.blogger.com/profile/13890564096365626348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-78887128825553971212009-01-26T23:04:00.000+02:002009-01-26T23:04:00.000+02:00Смак так, ідентичний. Макогон - це для атмосфери)....Смак так, ідентичний. Макогон - це для атмосфери).<BR/>С.М.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-63187139006422963602009-01-26T22:59:00.000+02:002009-01-26T22:59:00.000+02:00Дякую! Ми робимо майже так само, тільки без цукру ...Дякую! Ми робимо майже так само, тільки без цукру і нажаль без макогону. Але старожили кажуть, що смак ідентичний натуральному ;)visychhttps://www.blogger.com/profile/07463221818838422366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-88575959919078558802009-01-26T22:38:00.000+02:002009-01-26T22:38:00.000+02:00Даруйте, що пхаюся, але тримайте рецепт): 1) варим...Даруйте, що пхаюся, але тримайте рецепт): 1) варимо пшеницю. Щоб та краще-швидше варилася вона повинна бути "потовчена". Зараз у магазинах продають вже таку, що не потребує додаткових клопотів, але якщо вам пощастить... то засипаємо її у мішечок, зав'язуєм його і товчемо по ньому чимсь дерев'яним. Потім виймаємо і замочуєм пшеницю у воді. Троха потримали і варимо. 2) Тремо мак. Мак запарюємо і в макітру. Тремо макогоном, аж поки сі на втре. Тоді додаємо цукор і знову втераємо. Хто хоче лисого чоловіка (або дружину) тому необхідно облизати макогін). 3) Вимішуємо зварену пшеницю з маком у макітрі. За смаком додаємо горіхи, родзики, мед... Кутя повинна бути гаряча. Молимось, першу ложку газді і смачного.<BR/>С.М.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-6623804831526990902009-01-26T20:51:00.000+02:002009-01-26T20:51:00.000+02:00на вихідний взнаю у бабусі і напишу ;)на вихідний взнаю у бабусі і напишу ;)Viva Natalyahttps://www.blogger.com/profile/13890564096365626348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-85868792085163699302009-01-24T20:31:00.000+02:002009-01-24T20:31:00.000+02:00Згодна. Сама брала біля печер в с.Кривче на Терноп...Згодна. Сама брала біля печер в с.Кривче на Тернопільщині (тобто в дуже глибокій українській місцині) національні прикласи made in Poland.<BR/>А що за рецепт?visychhttps://www.blogger.com/profile/07463221818838422366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-37007569723981571382009-01-24T20:11:00.000+02:002009-01-24T20:11:00.000+02:00На рахунок куті - можу поділитись рецептом ;) Це м...На рахунок куті - можу поділитись рецептом ;) Це моя улюблена різдвяна страва. Божествена їжа! І головне корисна.<BR/> На рахунок заробляння на культурі: Ха! Як це не заробляють. До нас приїжають з різних куточків України і Росії покататись на лижах в Буковель - гуцульський базар рулить. Реально уже десяток років асортимент майже не змінюється, а туристам всерівно хочеться купувати ті дурнички. І о чудо(!), більшість товарів (ковдри, килимки і т.д.) - польського виробництва. Ітіть. Таки на нашій культурі заробляють всі крім нас. <BR/>Так нам і треба. Ми тільки на майданах викрикати можемо, а до діла стають мозговиті чужинці.Viva Natalyahttps://www.blogger.com/profile/13890564096365626348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-68097236462195375552009-01-21T00:11:00.000+02:002009-01-21T00:11:00.000+02:00Це не на культурі - на укр-шлунку :)Це не на культурі - на укр-шлунку :)visychhttps://www.blogger.com/profile/07463221818838422366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-960394629000542125.post-76504812994924826892009-01-21T00:03:00.000+02:002009-01-21T00:03:00.000+02:00На "укркультурі" теж заробляють добряче. Якщо на с...На "укркультурі" теж заробляють добряче. Якщо на свята у світі обіцяють знижки, то українці знають - на свята усе буде дорожче, бо свята).Anonymousnoreply@blogger.com