неділю, 6 грудня 2009 р.

міграція

Останнім часом  довелось багато дискутувати-коментувати на тему міграції в Україні. Не дивно, що такі теми активізують політичні аутсайдери на кшталт тягнибоківців і саме так ставлять питання, що від них ніяково мені, українці, багато співгромадянин якої є нелегальними мігрантами в країнах Європи. Щось не пригадую новин про мітинги в Італії (Португалії-Польщі-...) з лозунгами не пускати з України. 
Але ж і аргументи які! Вони (вірмени-грузини-китайці-африканці...) всі злочинці та розбещують нашу молодь наркотиками та борделями. Прочитала в одному з форумів слушну думку (на жаль, не можу знайти посилання): якщо вірменин народився в Україні та має громадянство, він - українець вірменського походження, якщо приїхав в Україну і громадянство Вірменії - він вірменин, а якщо хто-небудь продає наркотики, утримує борделі, то він - злочинець і мусить бути покараним незалежно від громадянства. 
До чого це я? А... недавно прочитала, що в Ялту їдуть турки. Ну то не зовсім мігранти, їдуть на секс-тури, а заодно і дегустацію наших борделів та наркотиків. Правда, проти таких "гостей" ніхто мітингів не влаштовує. Звичайно, цікавіше корчити з себе гонорових роботодавців, ніж не допустити, щоб твою країну продовжували сприймати як великий ринок під Кафою з породистими роксоланами. Хоча і в цьому разі мітинги недоречні. 

7 коментарів:

  1. А Ви зверніть увагу - є безліч речей, які мусили б тривожити і суспільство, і ті ж самі партійки -проблема куріння і невиконання Указу Президента про заборону куріння в громадських місцях, туберкульоз, венеричні захворювання, шалені ціни в аптеках, звичність хабарів і т.і. але ж за кожним цим питанням стоїть група депутатиків, а насправді бізнесменів, яким цікаві високі ціни на ліки - фармакомафія, чи, як у цьому випадку - той самий туризм.
    Ех!

    ВідповістиВидалити
  2. Наше суспільство - досить цікава спільнота. Кажете, група депутатиків мають свої інтереси? Не сумніваюсь, але щодо заборони паління - це ж не депутати нашіптують курцям його ігнорувати. А хто заважає іншим зробити цілком законне зауваження на адресу порушника? Сама часто опинялась в такій ситуації, коли замість того, щоб сказати вголос, бурчала подумки. З аптеками, звичайно, складніше (грошовитіше), але система одна - в нас наскрізно дуже низька культура дотримання законів.

    ВідповістиВидалити
  3. саме - суспільство. хіба ж батьки не знають, що їх дитина-шестикласниця курить? так ще й готові очі вицарапати тому, хто зробить зауваження

    ВідповістиВидалити
  4. Населення Ялти 80 тис. То скільки у вас тих борделів? Чи у Вас найбільша к-сть борделів на густину населення у світі?

    ВідповістиВидалити
  5. м.і., при Руданському не було - він згадував про це

    ВідповістиВидалити
  6. З мігрантами потрібно навчитися жити мирно. І чим скоріше українці навчаться, тим всім буде краще. Читайте в журналі у Євгена Лакінсього, яких проблем наробив собі Квебек в 1950-х з неприйняттям мігрантів.

    ВідповістиВидалити
  7. Не думаю, що в Україні ситуація з емігрантами є найгіршою. В нас нетолерантність часом проявляється до власне українців ("титульної" нації). Звичайно, нетерпимість - результат браку виховання і найгидкіша сублімація соціальних та індивідуальних вад.

    2pan.bibliotekar: продовжую рахувати борделі, як закінчу - відзвітуюсь ;)

    ВідповістиВидалити