неділю, 18 липня 2010 р.

море в дарунок

Роки два назад до мене в Ялту ненадовго приїжджали родичі з Донецької області. Треба було щось швидко придумати для культурно-оздоровчої розваги. Повела парком на улюблений пляж в Лівадії. Ідемо поволі, я потроху щось розказую (архітектура справа, старезні дерева зліва...). Але особливого захоплення ні в брата, ні в сестри не бачу. Розгублена, почала шукати причини то в собі, то в них, аж тут підійшли до моря. Такої дикої радості на доволі стриманих обличчях я, здається, не бачила. Насправді з морською стихією мало що може конкурувати, і мені в той момент так це стало ясно, бо й для мене самої нічого більш магнітичного нема. 
Згадала це вчора, коли спостерігала, як Володимир Немира вперше за довгий час нарешті побачив море, а побачивши, перетворився на малого розбишаку. 
І це щастя заразне: починаєш інакше дивитись на те, що маєш, і немає більшого задоволення, як дарувати це іншим. До того ж все винагороджується. Сьогодні вже встигла подивитись на картини - злива енергетики на одну мене маленьку. Завтра тягатимемо меблі...

4 коментарі:

  1. Я б сказав, що в Криму море якесь... несподівано прекрасне. Тому ефект позитивного шока має місце бути.

    ВідповістиВидалити
  2. Напевне має, якщо Ви ще пам'ятаєте :)

    ВідповістиВидалити
  3. Повітря, сонце і вода у Криму звичайно прекрасні... Але... Днями повернувся з сім`єю з відпочинку в Ялті... Востаннє відпочивав там 12 років тому.Нажаль, місцева влада так нічого відчутно хорошого для курортників у цьому чарівному місті і не зробила. Співвідношення якості і вартості відпочинку ні в яке зрівняння з преславутими Турцією, Болгірією чи Єгіптом не йдуть. Сумно, що ні влада, ні бізнес в Україні так і не навчилися і не бажають вчитися думати про людей....

    ВідповістиВидалити
  4. Співчуваю Вам. Але нічого нового Ви не сказали. Ще Леся Українка писала, що Ялта не йде ні в яке порівняння з європейськими курортами в якості і вартості. Але це не заважало їй називати Ялту Богом даною землею.

    ВідповістиВидалити