пʼятницю, 1 травня 2009 р.

Старт

На вулицях чується несподіване "Зі святом!" - несподіване, бо чуже. Хоча зрештою "Май-труд" особливе актуальне для Ялти. Вже багато років першого травня святково відкривається курортний сезон і проходить під галасливим лозунгом "дружби народів". Програма розписана та відпрацьована: хтось годує, хтось танцює... Українці плачуть на мітингу пам'яті Степана Руданського, який вже традиційно проходить не 3 (день смерти поета), а 2 (чомусь). Але якщо мене знову затягне писати про цього горе-поета - то вже патологія. Бо ж ніби не фанатка!
На набережній розвіваються біло-блакитні прапори. Але то все дуже штучно, адже на порі прапор, що майорить на вулицях Ялти - білий з чорним надписом "Квартира-люкс" - придумка одного не без гумору маклера. Травень - час, коли завершуються останні "євро"-ремонти, репетируються вуличні затори, вдосканалюється техніка дефіле по набережній. Ось і сьогодні всі "трудящі" вийшли на берег моря, і салют відбабахав. "Зона" сезону розпочата. Бережімо гаманці - від чужих та своїх забаганок!

3 коментарі:

  1. Чому це Руданський горе-поет???

    ВідповістиВидалити
  2. Бо бідолаха в Ялті музею немає, через це наші ура-патріоти самі не сплять й іншим не дають.

    ВідповістиВидалити
  3. Мітинг на честь Руданського пройшов під зливою, проте людей було достатньо, хоч і менше ніж торік. І аж два священика - греко-католицький на початку, а пізніше під'їхав отець Іван з української православної.
    На жаль, найбільші борці за увіковічнення поета в Ялті дощу злякалися.

    ВідповістиВидалити