неділю, 24 січня 2010 р.

коси в Ялті не в моді?

Найбільш інтригуючим в першому турі виборів для мене було, яке місце посяде ... Інна Богословська. Не в загальному результаті, звичайно, а виключно в місцевому, кримському, зокрема ялтинському. Жоване-пережоване „перемен, хотим перемен”, що лунало всією країною, для Криму теж актуальне, на багатьох місцях пилюку треба б повибивати. Але зрозуміло, що була велика небезпека, що хлопавка опиниться в руках у таких шкандаліз врайз, як Богословська. Бо злощасна Вітренко з істеричним амплуа вибула з гри до її початку; її маску націлилась використати пані Інна. Клоунади з радіопрограмами на кшталт „почую кожного”, асенізаторськими лозунгами, брутальними виступами показали, що маска міцно приросла до політичного обличчя.
Буквально напередодні виборів довелося мандрувати сімферопольською трасою, геть завішаною плакатами, бігбордами кандидатки №1. То з шахтарями чолом міряється, то сміється над чимось. Словом, кожні сто метрів – краса косою вниз. І на мій подив, водій мене наївно розпитував, хто це і що це.
Категорична та відверто антиукраїнська позиція, як загравання з Півднем, стала своєрідним лакмусом для місцевих виборців, перевіркою на залишки відчуженості та радикальності. І, як на мене, тих залишків стає все менше і менше. По Ялті Богословська зайняла 5 місце, набравши в чотири рази мешне голосів за свою світлу конкурентку. Сподіваюсь, це переконливий показник на майбутнє, що навіть в непростому Криму брутальні методи та кітчеві маніпуляції не проходять.

22 коментарі:

  1. Ні. Тільки у Севастополі корумповані бібліотекарі :)

    ВідповістиВидалити
  2. Корумповані?!! Який жах! І Ви про знаєте і мовчите?!

    ВідповістиВидалити
  3. А Ви думаєте, та ваша Оля - ідейний розповсюджувач?

    ВідповістиВидалити
  4. А що, у Криму вже не залишилось "ідейних"7

    ВідповістиВидалити
  5. Про це якось в наступних дописах...

    ВідповістиВидалити
  6. О, дяк, цікаво. Добре, що радикали не піднімаються. ... Дивуюся несучасності, але разом з тим мудрості українського виборця.

    ВідповістиВидалити
  7. Що Ви маєте на увазі під "несучасністю"?

    ВідповістиВидалити
  8. Ви так само знаєте поезію в прозі Лесі Українки?

    ВідповістиВидалити
  9. Тобто, після голосування у неділю вже будете "вимушені знати"?

    ВідповістиВидалити
  10. Зате в моді активна громадянська (хоч яка неприйнятна) позиція - навідміну від "щирих патріотів"

    ВідповістиВидалити
  11. А як проявляється ця мода на активну громадянську позицію?

    ВідповістиВидалити
  12. здається, це очевидно. Як мінімум - вийти зі шкарлупи "всі вони однакові" і таки поставити галочку навпроти прізвища.

    ВідповістиВидалити
  13. Поставити хрестик у бюлетені тепер називається активною громадяньскою позицією?

    ВідповістиВидалити
  14. "як мінімум" = не тільки (хоча йшлося саме про день голосування) = не хочеться пережовувати права і обов'язки "активного громадянина", навіть якщо хтось думає, що в мене дуже обмежене про це уявлення.

    ВідповістиВидалити
  15. Я так не думаю. Так і ти не думай, що хтось не пішов поставити хрестик.

    ВідповістиВидалити
  16. Хтось поставив (і я в ньому не сумнівалась), але загалом в Ялті на вибори у другому турі прийшло більше ніж в першому. А, скажімо, у Львові - ні. Це я мала на увазі під активністю

    ВідповістиВидалити
  17. У Львові і так менше люду, ніж тих хто прийшов на вибори :)

    ВідповістиВидалити
  18. тсс! ну що ж ти так голосно про фальсифікації :)

    ВідповістиВидалити