суботу, 14 березня 2009 р.

без висновків

У Ялті пишуть "Статут територіальної громади". Все дуже серйозно! Громада думає, поважні професори з права пишуть. Навколо нього багато суперечок. Щоб не запропонувала влада (а саме вона, у особі мера, стала ініціатором), все піддається критиці. Загалом закидають те, що ялтинські землі розбазарили, то тепер хочуть взятися за найближчі селища. Чесно кажучи, коли вперше про Устав заговорили, я думала, що це розваги для пенсіонерів.  Але програма розкручується, вже залучені школи, заклади культури, громадські організації тощо. 
Зацікавившись, завітала на сайт.
Позитивом є те, що редактори розмістили як хвалебні, так і критичні статті зі ЗМІ. Але розбиратися у тому всьому мені швидко набридло. Однак на один факт я б хотіла звернути увагу. З 23 громадських організацій, що складають робочу групу,  нема ЖОДНОЇ про-української. Німці є, татари є, навіть настільний теніс гідно представлений, а українці - на маргінесах. Знаю, що місцева Просвіта відгукнулась, але запізно, тож відпровадили зі словами: "Набір закінчено"... 
Висновки робити рука не підіймається. 

11 коментарів:

  1. Якийсь надто стрімкий початок у Вас вийшов. Що не так з тими територіальними громадами? І що серед тенісистів міста Ялта панують прокитайські настрої? Чи обурює той факт, що надія лише на тенісистів?

    ВідповістиВидалити
  2. Тенісистів я для прикладу згадала, ще є атлети, комерсанти, яким небайдужа доля Ялти і власне місце в ній. І я не обурена, просто констатую факт, що українську громаду бачити там не хочуть, а вона не занадто відстоює свої інтереси.

    ВідповістиВидалити
  3. "Українську громаду бачити там не хочуть, а вона не занадто відстоює свої інтереси".
    Яка то задума спиня Вашу руку? Чи нащо тут здалася ся праця дрібна?..

    ВідповістиВидалити
  4. Недолі й дотепніші люди не вбили,
    Що ж з нею подіють слабі мої сили?

    ВідповістиВидалити
  5. А я от долучився до пляну розвитку міста
    http://ustav-yalta.org/guest/?action=add

    ВідповістиВидалити
  6. Цікаво, що Ви там написали, бо допис ще не активізували. Може, Ви сварились?
    Я теж "долучилась", заповнивши анкету для простих смертних, і "контрабандою" передавши копію "Просвіті". Але йшлося про 35 громадських організацій, серед яких є багато українських, але мало свідомих...

    ВідповістиВидалити
  7. Як не долучили?? Таня Иванова ето жє я)))

    ВідповістиВидалити
  8. Як я зразу не здогадалась?! У Ялті ж нема центральної вулиці :)
    Дебоширите, пане?

    ВідповістиВидалити
  9. Провокую.
    Думаєте хтось клюне? Путівку подарують?)

    ВідповістиВидалити
  10. Буду стежити, а якщо подарують - зустріну Героя на вокзалі з квітами :)

    ВідповістиВидалити